Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Чаробно страшило

У пољу је стајало страшило направљено од сламе. Било је обучено у плави капутић и старе панталоне. На глави је имало велики сламнати шешир иза којег би сакрило поглед ако би јако засјало сунце.

Наизглед, чинило се као да је то најобичније пољско страшило као и сва остала страшила која су стајала у разним вртовима, ливадама и пољима. Но, ипак, то је било чаробно страшило.

То су најбоље знали становници оближње шуме који би ноћу шетали и долазили у поље. Често су га посећивали мали бодљикави јеж, мудра сова, несташни мишић и друге животиње. Сви они су долазили у поље како би слушали незаборавне приче које је причало страшило.

Једном су пожелели да им исприча како је оно постало чаробно сташило. Јер дању је страшило непомично стајало у пољу, а сваку ноћ кад би месец већ био високо на небу, страшило би неколико пута пљеснуло рукама, завртeло својим шеширом и започело веселу јесењу песму.

Причало им је како се једне давне јесени кад је оно било још младо страшило, кад му је његов плави капутић био још сасвим нов, а шешир без иједне рупе, догодило нешто чудно. Баш те јесени, у пољу, на том месту где стоји и данас, појавила се једна бундева. Кад је пала ноћ, а на небу засјао мјесец, бундева је тихо дунула у непомичне образе страшила и тако га оживела.

Причали су целу ноћ, а страшило је могло махати рукама, тапкати ногама, певати и плесати. Наравно, страшилу се то јако свидело, па је упитало бундеву како је извела ту чаролију. Бундева му је објаснила како је она зачарана и ако то више не жели бити мора потражити неког на кога ће пренети ту своју чаролију. Уморила се од пуно будних јесењих ноћи из године у годину, испричала је хиљаде прича и отпевала безброј јесењих песмица. Сада је желела у миру и тишини провести своју последњу јесен.

Те давне јесени страшило и бундева су се договорили да ће она своју чаролију пренети на њега, а када оно више не буде хтело бити зачарано, само мора пронаћи неког коме ће тихо дунути у образе и зачарати га. Страшило је одлучило још неколико јесени провести зачарано, а онда ће кренути у потрагу за неким кога ће развеселити поклонивши му своју чаролију.

Јосипа Фрањић Радуловић

Симетрија је један од задатака које увек радим са својим ђацима. Погледали смо како изгледају примери симетрије , а затим вредно направили наша страшила.

Шаблонe можете преузети кликом на слику:

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.299.178 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права

%d bloggers like this: