Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Паукова најлепша мрежа

           На великој ливади живео је паук. Живео је он на тој ливади већ дуго свој паучји живот плетући мреже и чекајући да се нешто ухвати у њих. Мреже је плео увек једнако како одувек пауци мреже и плету, на ловину је чекао понекад и врло дуго увек у истом ћошку мреже додирујући је ножицом у очекивању да је нешто затресе, досађујући се, гледајући у небо над собом и побегавши понекад испод оближњег листа када би из тог неба пала киша. Дружио се није ни с ким,остале ливадске животиње су га некако избегавале, и све у свему био је врло усамљен. Много је киша већ пало када је паук схватио да му је потребно друштво, заправо да му је потребна другарица.
Зато је једног јутра померио ножицу са своје нити, и кренуо травом у потрагу. Никада се он није померао са своје мреже, и увек се питао колика је заправо та ливада, колико је велика, чини ли она читав свет, и постоји ли уопште ишта друго на свету осим те ливаде. Изненадили су га нови облици биљака и животиња на које је наилазио, али највеће изненађење погодило га је попут огромне капи росе када је након много лутања напокон угледао ЊУ!
Тамо на малој мрежи што се сијала на сунцу лагано се њихала дивна мала паучица раширивши око себе свих својих осам дугих, длакавих ногу. Имала је прекрасне очи, много очију, и сва је била прелепа. Паук је поцрвенео, пожутео, поплавео, позлатио и уопште променио све боје, заљубио се преко ушију и почео смишљати како да је освоји. Пожурио је назад кући, својој мрежи, и одлучио је тако средити и украсити како ниједан паук још никад није уредио и украсио своју мрежу. Бацио се на посао, и данима је прео и ткао своје свилене нити док мрежа на крају није личила на најлепшу, најбогатију и најфинију чипку.
Тек тада је скупио храбрости отићи по паучицу и позвати је к себи. Наравно, када је паучица видела сву раскош његове мреже свидео јој се је маштовити паук и пристала је остати живети с њим. А и друге  ливадске животиње  су сада долазиле гледати необичну, најлепшу мрежу и срећан пар који је на њој живио и никада се није досађивао.

М.Х.

Ликовна култура

Наставна једница: Ликовни контраст

Тема: Најлепша паукова мрежа

Tехника : Цртање, сликање

 

 

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.229.289 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права

%d bloggers like this: