Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Mоја прва љубав

Након анализе песама о љубави и одломка из Нушићеве „Аутобиографије“, стваралачки рад ученика био је напишу састав о својој првој љубави. Ово су радови ученика 4. разреда.

Mоја прва љубав

Моја прва љубав је била у вртићу. Ја сам била пре срећна кад год сам била близу тог дечака.
Он је био мало старији од мене,тачније годину дана. Када је он имао шест година, ја сам имала пет година. Јако ми се свидео зато што је био веома смешан. Имао је лепе зеленкасто-плаве очи. На Дан заљубљених ми је донео букет са лизалицама и написао ми честитку. Нисам знала како да се осећам. Била сам пресрећна, али и у шоку. Захвалила сам се пар пута и наставила свој дан. Открила сам да је и он заљублен у мене. Сутрадан ме је још већи шок стрефио. Он ме је загрлио. Само што нисам пала у несвест. Толико сам била срећна, да сам хтела да завриштим у сред вртића. Чак иако сам имала пет година, обоје смо ишли у предшколско. Што значи да сам две године ишла у предшколско, а да ме је он у мојој другој години оставио. Он је кретао у први разред. Када је он кретао у први разред, била сам веома тужна. Ја сам и даље била заљубљена у њега, али нисам баш сигурна да ли је он био и даље заљубљен у мене. Све у свему када је он отисао у први разред, наша љубав се завршила.
Јако ми је драго што ми је он био прва љубав и увек ћу га памтити. Истина је да га нисам уопште видела након његовог одласка, али надам се да ћу га у будућности поново видети.

Софија Кнежевић

Mоја прва љубав

Било је лепо. Тек сам је упознао, али ми се на први поглед свидела.
Тај осећај је за мене био непознат. Осећао сам се испуњено као кад бих јео моју омиљену храну. Ја сам њој рекао да ми је била симпатија у 1. разреду. Очи у које би могао вечно да гледаш, а увек би бивале све лепше. У истом је одељењу као и ја. Нисам могао да јој запамтим име. Узбуђење и страх би ме увек посећивали, кад бих је видео, или кад бих причао са њом. Туга кад је не видим, а срећа што је познајем. Нисам знао шта да радим. Ишао сам у школу само да бих њу видео. Осећао сам се напето и срећно истовремено. Коса јој је била таласаста.
Ако вас занима ко је то, она је Ирена. Прва и незаборавна љубав.

Ђорђе Милојковић

Mоја прва љубав

Моја прва љубав се десила у вртићу.
Кад сам ушла први дан у вртић, угледала сам га и од тог тренутка сам се заљубила. Нисам се дружила са њим. Била сам стидљива да му ишта кажем. Кад бих му се мало приближила срце би ми лупало, да бих изгубила дах на тренутак. Увек сам покушавала да му се обратим, али нисам могла. Био је висок. Имао је косу нежну као свилу и очи које би обасјале сео вртић када бисмо гледали цртаћ. Више бих гледала у њега него у цртаћ. Увек смо се гледали, али никако да ја њему, или он мени приђе. Кад га не би дошао у вртић, моје срце би било сломљено. Једног дана сам скупила храброст и питала сам га да се игра са мном . Играли смо се доста дуго, чак смо и постали најбољи другари. Али се то пријатељство завршило. Једноставно нам није било суђено и свако је отишао својим путем. Разишли смо се одмах после вртића.
Своју прву љубав памтићу заувек, да кад будем порасла се сетим у кога сам била заљубљена.

Андреа Ускоковић

Mоја прва љубав

Први пут заљубила сам се у вртићу, са пет година. Моја симпатија био је Стефан. Био је нижи од мене али ми се ипак свиђао.
Имао је кратку плаву косу и прозирне плаве очи. Био је ситне грађе. Заједно смо се дружили и играли сваки дан. Била сам мало разочарана кад сам чула да му се свиђа друга девојчица. Иако ја нисам била његова симпатија, драго ми је што смо се дружили и били најбољи другари. Помагали смо једно другоме у сваком тренутку. Били смо скроз различити, али смо се ипак одлично слагали. Код њега највише ме је задивила тврдоглавост, упорност, храброст и добродушност. Једном у игри случајно сам му повредила око лењиром. Јако га је болело, али ми је ипак опростио. Моја љубав завршила се на крају вртића. Од тад га никад више нисам видела.
Љубав је пуна изненађења, успона и падова, али најбоље што неком човеку може да се деси јесте да се заљуби. Она ти промени живот на боље и тад више никад ниси сам. Никада нећу заборавити моју прву љубав и надам се да она неће мене.

Ирена Станић

Mоја прва љубав

У њу сам се заљубио већ у првом разреду. Била је предивна.
Има плаве очи као најбистрије језеро и свилену косу. Сваки пут када се она насмеши, ја се још више заљубим у њу. Воли да се игра „Полицајца и лопова“, шали и учи као и ја. Од када сам се заљубио понашам се чудније, али то мене не занима. Такође се осећам много лепше и радосније. У њу сам се заљубио, јер је одлична ученица, добра другарица и јер је прелепа.
Надам се и да она исто осећа према мени.

Вања Станковић

Mоја прва љубав

Моја прва љубав је из мог вртићa. Кратко ми се свиђао. Тада сам имала шест година.
Увек смо се у вртићу лепо играли и дружили. Често смо делили ужину. Та моја нека мала заљубљеност је више било снажно другарство. Увек је био фин и добар према мени, као и ја према њему. Био ми је један од најбољих другара у вртићу. После вртићa, када бих отишла у парк и он би долазио. Тада би се заједно играли и дружили. Понекад би отишли на сок или сладолед. Свиђао ми се по изгледу и како се понашао према мени.
Увек ћу памтити моју прву љубав, јер ми је било лепо да проводим време, дружим се и растем уз њега.

Мартина Кокотовић

Mоја прва љубав

Први пут сам се заљубила у вртићу. Заљубила са се у Стефана, са пет година.
Био ми је симпатија јер је био смешан, забаван, паметан и леп. Била сам према њему стидљива, али смо се лепо играли. Био је толико смешан, као неки кловн у циркусу. Кад смо дуже остајали у вртићу, гледали смо звездано небо. Очи су му биле браон, као и његова коса. Имао је пресладак осмех и румене образе. Сваки дан смо се играли школице и жмурке. Понекад смо рециклирали. Ставили смо искоришћене гуме на траву напунили их земљом и посадили цвеће. Имао је брата Михаила. Често сам ишла код њега кући јер смо били најбољи другари. Чак понекад и спавала. Често смо се играли са његовим хрчком. Седели смо једно поред другог за доручком, ручком и ужином. Играли смо се у парку и јели сладолед. Све смо заједно радили: учили, цртали, бојали и писали. То је у мени пробудило осећања срећу и радост.
Схватила сам да је имати неког ко ти се свиђа заправо лепо зато што је то свачија будућност, да се неко у неког заљуби. Kад се заљуби не треба бити стидљив, већ срећан и радостан пун љубави.

Нина Булут

Mоја прва љубав

Често се питам шта је то љубав. Искрено нисам сигурна да о љубави знам много. Можда се десило у вртићу. Можда…
Са мном у групи био је дечак који је имао браон косу и браон очи. Стално се смејао. Искрено пријао ми је његов осмех. Много сам волела његове шале. Стално сам се играла са њим. Сећам се да сам родитељима причала о дечаку смеђе косе . Сви његови несташлуци били су ми смешни и ја сам се смејала. Пријало ми дружење са њим. Мислим да тада нисам знала шта је то. Оно што ми је било битно јесте игра и дружење са њим. Било ми је лепо да је у мојој близини и да се играмо.
Можда је ово моја прва љубав. Вероватно јесте. Завршило се поласком у шоку. Са осмехом сетим да сам некада ради причала радо са дечаком смеђе косе.

Андреа Абјак

Mоја прва љубав

Моја прва љубав била је у вртићу са четири године. Имала сам две прве љубави.
Један је имао црну косу и много се смејао. Други је имао јако кратку косу. Једног дана ми је дао прстен. Осећала сам се срећно. Са првим сам се посвађала на једном рођендану кад сам имала пет година, а кад сам напунила шест година заљубила сам се у другог дечака. Он је носио наочаре и имао је браон косу. Ја се њему нисам свиђала. Није ме то толико дотакло, јер ми се свиђао само недељу дана. Кад сам завршила са вртићем растала сам се и са њим. И тако су се завршиле моје две прве љубави.
У љубави треба уживати док траје. Али морамо бити и пажљиви, јер је љубав као од стакла крхка и ломљива.

Јана Булатовић

Mоја прва љубав

Моја прва љубав се десила када сам имала 6 година.
Када год би смо се срели били би смо много срећни што видимо оног другог. Увек када бих га видела поздравили би се и загрлили. Сваки трен са њим би био незабораван. Моја прва љубав је имала плаву косу блиставу као сунце и зелене очи као лишће што се рађа у пролеће. Био је много виши од мене. Сваки дан ми је правио неки цртеж. Памтићу да се никад нисмо посвађали. Увек би се са њим осећала посебно. Као да смо на свету само он и ја. Једног дана смо заједно ишли на излет. Било нам је драго што смо заједно и нисмо се одвајали једно од другог. Мислили смо да ништа неће моћи да упризлета више га никад нисам видела. Била сам много тужна.
Своју љубав треба волети и провести се с том особом што више и што боље. А најлепше је кад си и ти његова прва љубав.

Сара Мирјанић

Mоја прва љубав

Љубав је нежнија од стакла , лако ју је поломити, тешко опет стећи.
Моја прва љубав десила се у трећем разреду основне школе.Тада нисам много знао о љубави.Био је то почетак пута који се никада неће завршити.Пре него што сам се заљубио нисам пазио на свој физички изглед,али сам онда почео да тренирам и намештам фризуру. Кад год да је видим почну ми лептирићи у стомаку.Много је паметна.Кад год да јој неко нешто уради ја скочим у помоћ.У много ствари смо били слични, али и у много различити.Када сам близу ње увек се трудим да изгледам најбоље што могу.Након што сам то наставио да радим схватио сам да нисам сам свој.Има браон косу и очи које обасјавају целу школу.Пре него што сам се заљубио нисам обраћао пажњу на њу.Нисам сигуран шта да урадим кад сам у њеној близини, јер се моје срце постиди.Након што ми је рекла да јој се свиђа неко други,замрзао сам се као снежна олуја.Пре него што сам се заљубио био сам усамљено и тихо дете.
Сваком је потребна љубав, а ако је сада немате, биће вам лепше ако је нађете. Ја своју прву љубав нећу заборавити и увек ће ми остати у сећању.

Филип Науновић

Mоја прва љубав

Све је почело у вртићу када сам видео девојчицу која је била заносна. Само сам о њој мислио.
Тада сам мислио да је она била најлепша девојчица у граду. Тог истог дана сам јој пришао и пре него што сам стигао да је питам она је трепнула и као снежна олуја ме је замрзнула. Нисам знао ни шта да је питам, па сам само ту стајао и посматрао како ме она зачуђено гледа. На крају сам јој рекао да ми се јако свидела, зато што је била јако умиљата, нежна и паметна. Она ми ништа није одговорила, само се насмејала. Када сам отишао кући размишљао сам о њој читав дан. Једва сам да чекао сутра што пре одем у тај исти вртић и да поново видим ту лепу девојчицу. Али ноћ никако да прође. Трајало је као вечност. Када је свануло са усхићењем сам отишао у вртић. Када сам сазнао да она свима у вртићу прича да сам заљубљен у њу одмах сам јој рекао да не желим да је видим, зато што сам сматрао да је то била наша мала тајна.
То је била моја прва љубав, очигледно неуспешна. Али од тог дана сам научио да је права љубав када у некога имаш поверење. И дан данас се смејем када се сетим моје прве изјаве љубави.

Борис Чикириз

Mоја прва љубав

Моја прва љубав десила се у вртићу. Имала сам само пет година.
Дечак је имао зелене очи и светлу косу. Волео је да носи плаву одећу. Била сам мала и нисам баш разумела шта значи реч љубав, али сам осећала неку језу сваки пут када га видим. Често смо се играли заједно. Волео је да се игра са малим аутомобилима на даљински управљач. Умео је лепо да црта и увек ме је одушевљавао својим цртежима. Било ми је симпатично и то што није умео правилно да изговара слово р. Једном ми је поверио тајну да му се допада једна девојчица из наше групе. Тада сам била сломљена, али ми је било драго због њега. Свиђала му се та девојчица, али сам му ја била најбоља другарица. Сваког дана у вртићу нестрпљиво сам га очекивала. Тада би он дошао и започели бисмо игру. Он се после неког времена пребацио у другу групу и више га никад нисам видела.
Често се запитам шта он баш сада ради и да ли ћу га икада заборавити.

Јана Шошић

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Подаци

This entry was posted on 3 марта, 2022 by in Генерација 2019/2022 and tagged , .

Кретање

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.197.374 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права

%d bloggers like this: