Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Дан шарених јаја

I разред – професор разредне наставе Наташа Дувњак

Област промене:
Пројектна настава: Дан шарених јаја
Циљ пројекта: Усвајање знања о празницима, обележјима празника, значају празника за породицу, обичаја о Васкрсу и прихватању различитости и развијање толернације.
Развојни циљ: Стицање знања и оспособљавање ученика да знања примене у животу, решавање актуелних проблема из животног окружења, самостално коришћење различитих извора ради стицања нових знања, подстицање за истраживањем, истраживачко учење, развој интересовања за уметност, културу и демократију, развој комуникационих вештина.

Прва акивност: Гледали цртани филм: Библијске приче – Тајна вечера који се налази на линку:

Разговарали смо о доживљају и о ономе што им је у филму било најзанимљивије, најтужније и најсмешније. Вођеним разговором ученици су вежбали вербалну комуникацију, развијали пажњу и конценртацију.

 

 

Друга активност: Ученици цртали корпу са Васкршњим јајима. У оквиру ове ликовне активности повезали смо садржаје ликовне културе са садржајима из математике: линије и облици, као и садржаји света око нас о значају празника и њиховим обележјима.

 

 

Трећа активност: Истраживачки задатак је био да прикупе и донесу разне песме , приче о Васкрсу и васкршњим обичајима. Након разговора о прикупљеним материјалима, ученици су радом у групи правили Васкршњи пано који је красио ходник испред наше учионице.

 

 

Четврта активност: Примена ИКТ- а у настави је био задатак да обоје бојанку – Ускршње јаје у једноставном програму за обраду фотографија Paint-u. То смо радили на часу као пример на рачунару и уз помоћ родитеља код куће.

Пета активност: У гостима на часу Пројектне наставе нам је била наставница веронауке, као сарадник – експерт, која нам је са верске стране приближила обичаје о Васкрсу и значај Васкрса за вернике. Ученици који похађају веронауку су час започели молитвом „Оче наш“.

Шеста активност: Како сваки празник има своје обележје, тако смо ми радом у групи декупаж техником украсили јаја од стиропора. Слушали смо духовне песме , музику и уживали. Јаја од стиропора су ученици понели кући, а технику применили и показали мамама кад за фарбање куваних јаја. Овај час је одржан у на велики четвртак.

 

 

Седма активност: Презентација рада и евалуација.Почео је уводним излагањем учитеља и освртом на реализацију пројекта. Представљали смо резултате рада. Ученици су изразили потешкоће на које су наилазили у периоду реализације пројектне наставе, а заједнички смо давали предлоге за њихово превазилажење. Направљен је филм као презентација свих активности током пројекта.

Отежавајући фактор:није га било.
Време реализације: април школске 2018/19. године

Носиоци активности: ученици I 3, њихови родитељи, учитељица разредни старешина Наташа Дувњак и учитељ у боравку – сарадник Вања Петровић и сарадник експерт – Натваник веронауке Мирјана Скокић.

Евалуација: У позитивној и радној атмосфери часови пројектне наставе су протицали динамично, интерактивно, па смо добили и веома афирмативне коментаре. Родитељи су били активни сарадници и подржали су све етапе пројекта, а ученици су били вредни, креативни , активни и маштовити, тако да смо сви уживали у заједничком дружењу.IMG_20190428_074801_048

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.229.262 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права

%d bloggers like this: