Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Приче о Снешку Белићу

Снешко Белић  – Ранко Павловић

Милица је ударала рукама по лиму аутомобила из кога је управо била изашла.
– Хоћу да останем напољу!- викала је промуклим гласом. – Хоћу с Милошем и осталом децом да правим Снешка Бијелића.

– Не можеш – говорила је мајка благим гласом и омотавала јој око врата широк вунени шал. – Чула си шта је доктор рекао да мораш лежати у топлој соби и редовно пити сируп који ти је дао. Када оздравиш, играћеш се на снегу до миле воље и тада…

– До тада ће се снег отопити – прекинула је мајку.
– Ако се то догоди, пашће други – мирно је рекла мама и готово прогурала Милицу кроз улазна врата која су се брзо за њима затворила.

Милица је љутито скинула топлу одећу са себе и побацала је по поду своје собе. Попила је кашичицу сирупа и пре него што јој је мајка унела шољу топог чаја, заљуљушкала се у нитима немирног сна…

… Ишла је сама пространом пољаном прекривеном снегом. Нигде дрвета, грма, пласта сена. Нигде поточића, брешчића, ни накострешеног врапчића да зазвиждуће. Ничега по чему би могла да одреди у ком правцу ће загазити кроз дубок снег.

Одједном, нешто бело извило се из непрекидне белине и кренуло према њој.. Тек кад јој се та прилика приближила на неколико корака, по два угљена у глави, међу којима је, мало ниже, стајала забодена шаргарепа, закључила је да је то Снешко Белић.

Онда се појавио други снешко, с њене леве, па трећи, са десне стране. За њима, кренули су четврти, пети, шести… Убрзо су је окружили и уплашила се да ће је угушити.

– Мааамааа! – вриснула је и потрчала према прозору. Погледала је у двориште, баш док јој је мајка спуштала топлу руку на раме. Одоздо јој је метлама као рукама, махао Снешко Белић, окренут тачно према њеном прозору. На његовој глави препознала је Милошеву плаву вунену капу.

Цртани филмoви о Снешку Белићу

Божић је празник када сви треба да буду срећни. Нажалост, није увек тако. Емери Елизабет је девојчица која болује од парализе и њени родитељи и брат са стрепњом очекују божићне празнике, надајући се чуду. Али, њен брат не жели да чека чудо скрштених руку. Он позива у помоћ Снешка Белића из Чаробне Дечије Земље….

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.229.262 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права

%d bloggers like this: