Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Маска

Маска (из франц. масqуе, можда из арап. маскара,) је културни предмет којим се човек маскира односно сакрива лице или његов део. Маска тако сакрива идентитет свога носитеља и по правилу имитира неки други идентитет. Најстарије маске су маске ритуалне или маске погребне после позоришне плесне или карневалске маске.

Маскенбал или маскарада је карневал под маскама, као што и само име каже. Обавезно је праћен музиком уличних свирача, који су и сами маскирани. Учесници карневала за ту прилику облаче разне костиме, а најчешће прикривају и лице, маскама или шминком. Постоје разни облици и материјали од којих се праве маске. Сврха овог догађаја је првенствено да се људи добро забаве, али и да покажу своје креативно умеће што се костима и маски тиче, настојећи да што верније прикажу лик који представљају.

Ликовна техника: комбинована (суви пастел и акварел). Ученици су зналачки комбиновали и применили стечена знања из сликарских и цртачких техника, не заборављајући при том да примене знања о линијама. Наше маске пригодно су украсиле и наш зидни пано у учионици.

Постави коментар

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.736.359 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права