Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

Самостална деца су срећнија – Хајди Мајер-Хаузер

Самостална деца су срећнија – педагошки метод Марије Монтесори
Хајди Мајер-Хаузер

Хајди Мајер-Хаузер је стекла образовање у колеџу Сент Николас у Лондону где се специјализовала за педагошки метод Мотесори. Већ шеснаест година са много успеха у Цириху води сопствено обданиште засновано на тој методи. Од 2002. године држи Монтесори радионице за родитеље и васпитаче. Досад је објавила две књиге.

samostalna_deca_su_srecnija_-_pedagoski_metod_marije_montesori_v

Клик на слику и прочитатеј одломак

Задатак ове књиге је да родитељима, педагозима и васпитачима приближи опробани педагошки метод Марије Монтесори, којим је детету у његовом васпитању дато да развија стваралачке снаге.

Хајди Мајер-Хаузер нам у овом драгоценом приручнику у виду дијалога између родитеља и деце описује примере из свакодневице једног обданишта Монтесори. За правилно васпитање деце најважније је окружење пуно љубави. Међутим, вођени жељом да децу заштите од свих животних непријатности, многи родитељи мисле да и најмању препреку морају да им уклоне с пута. Деца тако постају несамостална. Да бисмо деци помогли да развију самопоуздање и осећај самопоштовања, морамо да будемо одлучни и да поставимо здраве границе у дечјем понашању. Такође је важно и да се одрекнемо непотребних критика и бриге. Због тога је ова књига користан саветник за ситуације на које наилазимо како код куће, тако и у обданишту и школи.

„Хајди Мајер-Хаузер је написала одличан приручник за родитеље и васпитаче који се темељи на образовно-васпитном методу Марије Монтесори. Реч је о можда најбољем, најпрактичнијем и најпријемчивијем педагошком систему. Књига нас од прве странице тера да је прочитамо у једном даху.“ Main-Echo

Извор: laguna.rs

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Електронски дневник

Статистике блога

  • 4.229.310 прегледа

Претражи

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

YouTube Учитељски кутак

Ауторска права

%d bloggers like this: